Thumbnail image

Op zondag 1 juni 2008 zijn er nieuwe shamoshe en shameshyotho ingewijd door de macht van de aartsbisschop van Nederland, Mor Polycarpus Augin Aydin, in de Moeder Godskerk in Amsterdam. De aartsbisschop heeft tijdens de heilige mis mzamronyotho, mzamrone en afedjakne gemaakt.

De mis van de rasame begon met de meisjeskoor. Nadat twee meisjes een brief van Paulus hebben opgelezen heeft de hasyo van elk meisje van de koor vier plukjes van hun haar geknipt in de vorm van een kruis. Nadat de mis was afgelopen heeft de hasyo elk meisje haar huroro gegeven en heeft abuna dayroyo saliba hun een cadeau gegeven.
Daarna waren de mzamrone aan de beurt. Als eerst heeft ieder van hun een gedeelte van een brief van Paulus opgelezen en werden ze na drie keer achter de madebho te lopen ingewijd tot mzamrone.
Als laatst waren de koruye aan de beurt. Zij hebben net als de mzamrone eerst een gedeelte van een brief van paulus opgelezen waarna ze ingewijd werden tot afedjakne.
Na de rasame hebben de shamoshe en shameshjotho samen met de bisschop en de abuna dayroyo ontbeten. Daarna waren we uitgenodigd naar de nieuwe zaal van Sumer Makdsi- Elias.